بازدید امروز : 27
بازدید دیروز : 8
کل بازدید : 125869
کل یادداشتها ها : 214
مدیرکل آموزش وپرورش استان لرستان در خصوص اسکان مهمانان نوروزی اظهار داشت: از ابتدای تعطیلات نوروزی تا امروز ( 6/1/90 ) |
پذیرش33هزارو418 نفردرستادهای اسکان مهمانان نوروزی لرستان تا6/1/90
ندای زاگرسی: ماکنعلی گفت: از ابتدای تعطیلات نوروزی تا امروز ( 6/1/90 ) تعداد 6هزار و 934 خانوار فرهنگی و غیر فرهنگی به تعداد 33 هزار و 418 نفر در ستادهای اسکان مهمانان نوروزی استان لرستان پذیرش شدند |
مدیرکل آموزش وپرورش استان لرستان در خصوص اسکان مهمانان نوروزی اظهار داشت: از ابتدای تعطیلات نوروزی تا امروز ( 6/1/90 ) تعداد 6هزار و 934 خانوار فرهنگی و غیر فرهنگی به تعداد 33 هزار و 418 نفر در ستادهای اسکان مهمانان نوروزی استان لرستان پذیرش شدند که از این تعداد خانوار پذیرش شده 4هزار و 967 خانوار فرهنگی و 1 هزارو 967 خانوار غیر فرهنگی هستند . وی در ادامه افزود: از تمام مهمانان پذیرش شده در ستادهای اسکان مهمانان نوروزی استان لرستان با یک وعده غذای گرم پذیرایی بعمل آمد. |
به نام ایزد منان
آدمها اغلب نا معقول وغیر منطقی و خودخواهند:به هر حال آنان را ببخش
اگر موفق شوی دشمنان سرسخت خواهی داشت :به هر حال تو موفق باش
اگر درستکار و راستگو باشی ممکن است ضرر کنی :به هر حال راستگو ودرستکار باش
اگر به دیگران آموختی ممکن است قدر دانت نباشند :به هر حال آموزنده باش
اگر جانت را فدای آرمانت کنی ممکن است کافی نباشد :به هر حال فداکار باش
اگر به دیگران خوبی کنی ممکن است فراموش کنند :به هر حال نیکو کار باش
اگر به آرامش وشادی دست یافتی ممکن است به تو حسادت کنند:در هر حال آرام وشاد باش
اگر محبت کنی شاید تورا متهم به اهداف پنهانی یا سود شخصی کنند :به هر حال مهربان باش
آنچه را که سالها ست زحمت کشیدی وساختی ممکن است دیگری به ناگهان ازبین ببرد :به هر حال سازنده باش
برای ایینکه آسوده باشی بدان که همه چیز بین توو خداست :پس همیشه به همین فکر و آسوده باش
دکتراحمدی نژاد اظهار داشت : ما در سفر دوم ، بودجه ی ارزی خوبی را برای استان لرستان اختصاص دادیم اما متأسفانه آن بودجه ی ارزی استفاده نشده و دست نخورده باقی ماند.از امروز معاون اول رئیس جمهور که عضو معین کابینه است ، به عنوان معین لرستان تمام کارهای این استان را شخصأ پیگیری و به احمدی نژاد گزارش کند. |
متأسفانه آن طوری که دل من می خواست و آرزو داشتم در استان لرستان آن جهش چشم گیر اتفاق نیفتاده است.
ندای زاگرسی: رئیس جمهور در اجتماع مردم پرشور لرستان- از ساعت 8صبح تا 12چشم به راه ایشان بودند-گفت: طی دو سفر اخیر دولت تصمیمات خوبی برای استان لرستان گرفته شد . بعضی از آن ها اجرا و بعضی با موانعی روبه رو شده که انشاء اله آن ها را در جلسه ی استانی دولت مورد بررسی قرار می دهیم.
دکتراحمدی نژاد اظهار داشت : متأسفانه آن طوری که دل من می خواست و آرزو داشتم در استان لرستان آن جهش چشم گیر اتفاق نیفتاده است. ما مصممیم که انشاء اله با کمک شما، در کنار شما و با برنامه ریزی دقیق و تلاش شبانه روزی، فاصله ها و عقب ماندگی ها را به سرعت جبران کنیم.
- یکی از برنامه های اصلی دولت در سازندگی ، سرمایه گذاری گسترده و ایجاد اشتغال و ریشه کن کردن بیکاری در این استان است . ما در سفر دوم ، بودجه ی ارزی خوبی را برای استان لرستان اختصاص دادیم اما متأسفانه آن بودجه ی ارزی استفاده نشده و دست نخورده باقی ماند.
دکتر احمدی نژاد تأکید کرد: از امروز معاون اول رئیس جمهور که عضو معین کابینه است ، به عنوان معین لرستان تمام کارهای این استان را شخصأ پیگیری و به احمدی نژاد گزارش کند.
- من بسیار امیدوارم با طرح هایی که برای تکمیل سدّها، شبکه های آبیاری، راه ها ، راه آهن ها، آزاد راه ها و مراکز بهداشتی درمانی، مسکن و مسکن مهر که امروز دولت دستور کار دارد، انشاء اله استان زرخیز ، پراستعداد و مرد پرور لرستان باید حرکت کند و به الگوی پیشرفت و عمران و سازندگی در کشور عزیز تبدیل شود.
- انشاء اله وقتی برای سفر چهارم به زیارت شما می آئیم ، در این استان اثری از بیکاری نمانده باشد . دکتر در جواب ابراز احساسات مردمی که از شهرستان کوهدشت به استقبال و دیدار ایشان رفته بودند ، گفت: به سدّ معشوره ی هم میر رسیم . سد معشوره هم تو دستوره . بودجه شو اضافه کردیم…
وی هم چنین اشاره کرد: از لوازم ساختن و سازندگی توکل بر خدا ، تلاش و همدلی است که باید همه دست به دست هم بدهیم و همدیگر را پشتیبانی کنیم.
همزمان با سومین دور سفر استانی هیات محترم دولت به استان لرستان ، جناب آقای دکتر رضا تقی پور وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات بعنوان نماینده ویژه رئیس جمهور ، راس ساعت 8 صبح روز چهارشنبه مورخ 11/12/89 با اسقبال نماینده کوهدشت در مجلس شورای اسلامی ، امام جمعه ، فرماندار ، اعضای شورای تامین و تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی شهرستان وارد کوهدشت گردید .
وی بلافاصله با حضور در گلزار مطهر شهدای کوهدشت با اهدای شاخه های گل به مقام شامخ آنان ادای احترام نمود .
وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات سپس با حضوردر سالن اجتماعات فرمانداری کوهدشت در یک نشست صمیمی تعداد 25 نفر از اقشار مختلف مردم را به حضور پذیرفت و ضمن بررسی مسایل و مشکلات آنان ، دستور لازم را بمنظور رفع مشکلات آنان صادر نمود .
در ادامه جلسه شورای اداری شهرستان با حضور نماینده ویژه رئیس جمهوری راس ساعت 10صبح برگزار گردید . پس از تلاوت آیاتی چند از کلام روحبخش الهی ، حجت الاسلام والمسلمین طهماسبی امام جمعه کوهدشت ، هدف از برپایی حکومت اسلامی را اقامه قسط خواند و گفت : قسط ، رساندن حق هر کسی به اوست و نبایداز این امر غافل شد ، وی افزود : زیربنای امنیت ، عدالت است و اگر در جامعه ای از عدالت خبری نباشد از امنیت نیز هیچ خبری وجود ندارد . وی خدمات دولت دکتر احمدی نژاد را در راستای عدالت محوری و احقاق حقوق مردم ذکر کرد و گفت : علی رغم اقدامات خوبی که در شهرستان کوهدشت صورت گرفته است اما هنوز در برخی حوزه ها از جمله کشاورزی ، دامپروری و صنعت مشکلاتی وجود دارد که باید مورد عنایت ویژه دولت عدالت محور قرار گیرد . وی افزود نرخ بیکاری در شهرستان کوهدشت بالاست و همین امر باعث مهاجرت جوانان به شهرهای بزرگ از جمله تهران گردیده است ، امام جمعه کوهدشت با توجه به رویکرد فرهنگی سفرسوم هیات دولت خواستار توجه ویژه به توسعه فضاهای ورزشی و مراکز فرهنگی بویژه مساجد گردید .
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی قبادی نماینده کوهدشت در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به خدمات دولت عدالت محور دکتر احمدی نژاد گفت : خدمات این دولت با هیچ دوره ای قابل قیاس نیست ، این خدمات در کل کشور متناسب با شعار عدالت محوری است و انتظار میرود بر همین اساس عقب ماندگی ها جبران شود . وی تعریف مقام معظم رهبری از دولت دکتر احمدی نژاد را بهترین تعریف برای آن دانست « دولتی پرکار و کم خرج » ، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ، سد معشوره را ازمهم ترین مصوبات سفرهای هیات دولت خواند و افزود : یکی از مصوبات پرخیر و برکت و تاثیر گذار برای شهرستان کوهدشت پروژه سد تنگ معشوره با هدف آبیاری اراضی دیم کوهدشت و بخش های طرهان ، کونانی و رومشگان است که ردیف ملی گرفته اما این امر برای پیشرفت پروژه کافی نیست . وی افزود : در دور سوم سفر پیشنهاد داده ایم که این پروژه با ترک تشریفات به قرارگاه خاتم الانبیاء واگذار شود و انتظار داریم در جلسه هیات دولت نهایی شود ، وی تصریح کرد : ماده 215 ( 32 سابق ) برای پروژه سد معشوره اخذ شده است و در صورت تحقق این امر امید بسیاری در دل مردم کوهدشت ایجاد خواهد شد . وی احداث کارخانه خودرو سازی در کوهدشت اختصاص اعتبار جهت اجرای شبکه فاضلاب شهری کوهدشت با وقفه 25 ساله ، تسریع در احداث یک واحد دانشگاه دولتی علیرغم مصوبه سفر دوم هیات دولت را از دیگر پیشنهادات و خواسته های ارائه شده ذکر نمود . شاهرخی قبادی در ادامه با انتقاد از عملکرد برخی از دولتمردان گفت : همکاری و همراهی بدنه دولت برای تحقق شعارها و اهداف دکتر احمدی نژاد ضروری است ، متاسفانه ما برخی ازدولتمردان را در مسیر تحقق شعارهای دولت احمدی نژاد نمی بینیم ، این افراد باید شناسایی شده تا دولت بهتر بتواند به اهداف خود برسد
آقای ابراهیمی فرماندار کوهدشت نیز در این جلسه ضمن خیر مقدم به رئیس جمهور و هیات همراه به استان لرستان و همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به شهرستان کوهدشت گفت : شهرستان کوهدشت ، سومین شهر استان لرستان و شهری تاریخی است وی افزود : در دنیا ، ایران را با مفرغ های آن می شناسند و در ایران ، لرستان و در لرستان کوهدشت را با این عنوان می شناسند .
فرماندار کوهدشت افزود : این شهرستان یکی از مهم ترین خاستگاههای اولیه بشر است که از مواهب طبیعی و خدادادی بسیاری برخوردار است . دارای وسعتی به میزان 400 هزارهکتار می باشد که یا بصورت اراضی حاصلخیز کشاورزی و یا جنگل و مرتع می باشد ، دارای 16 هزار دانشجو و 53 هزار دانش آموز است و به لحاظ علمی در رتبه دوم استان قرار دارد ، به لحاظ کشاورزی و دامپروری با دارا بودن بیش از 190 هزارهکتار اراضی مرغوب کشاورزی و 600 هزار راس دام سبک و سنگین در تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی از جمله گندم ، جو و گوشت سفید و …. رتبه اول را داراست . وی تصریح کرد : این شهرستان با چنین ظرفیتهاو پتانسیل هایی شایسته توجه ویژه دولت عدالت محور دکتر احمدی نژاد است .
ابراهیمی خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در راستای توسعه و عمران شهرستان قابل ستایش دانست و گفت : دربسیاری از زیر ساخت های توسعه از جمله اب ، برق ، تلفن ، گاز ، بهداشت و درمان ، ورزش و تربیت بدنی ، راه و ترابری و ….. خدمات بسیار خوبی ارائه شده است که باهیچ دوره ای از تاریخ کشورمان قابل مقایسه نیست . وی اضافه نمود : خدمات بسیار زیادی صورت گرفته ، اما آنچه که مطالبه مردم است این است که شهرستان کوهدشت در مقایسه با رشد کشوری عقب مانده است و احساس میشود که این توسعه متوازن نبوده است ( نسبت به سایر نقاط کشور ) که به دولت نهم و دهم بر نمی گردد . فرماندار کوهدشت ، با ستایش خدمات دولت نهم و دهم در کوهدشت گفت : در این دولتها شهرستان کوهدشت به یک کارگاه عمرانی تبدیل گردیده و در همه حوزه ها بسرعت در حال پیشرفت و توسعه است ، اما قبل از این دولت شهرستان و استان لرستان از توسعه متوازن برخوردار نبوده اند .
وی با اشاره به تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر جغرافیای سیاسی منطقه خاور میانه گفت : نظام جمهوری اسلامی ایران ، نظامی است که مدرنیسم و پست مدرنیسم و جهانی شدن مورد نظر آمریکا را به چالش طلبیده است و میرود تا خاور میانه مد نظرآمریکا ( طرح خاور میانه بزرگ) را به خاورمیانه اسلامی و عاری از آمریکا تبدیل نماید . وی افزود : بسیاری از این موفقیت ها حاصل تلاش ، شجاعت و درایت دکتر احمدی نژاد است که روح آزادگی ، شجاعت ، ایثار ، استقلال و سرافرازی را به دنیا و بویژه خاور میانه صادر نموده است . وی اجرای موفقیت آمیز طرح هدفمند کردن یارانه ها ، مسکن مهر ، دستیابی به انرژی هسته ای ، پرتاب ماهواره امید و …. را از مهم ترین خدمات دولت احمدی نژاد ذکر نمود و گفت : دولت از جایگاه و پشتوانه مستحکم مردمی در اجرای تمامی این برنامه ها بویژه هدفمند کردن یارانه ها برخوردار بوده و همکاری مردم در اجرای طرح هدفمندی یارانه ها قابل تقدیر بود .
وی گفت : انتظار ما از دولتی که چنین کارهای بزرگ و سرنوشت سازی را انجام میدهد این است که توجه ویژه ای را به شهرستان کوهدشت و مناطق محروم این چنینی داشته باشد تا به سرعت شاهد رشد و شکوفایی آنان باشیم . وی تصریح کرد : با اجرای سد معشوره و 6 سد خاکی در دست مطالعه ، پمپاژ آب سرطرهان ، ارائه تسهیلات کافی به صنعت مرغدارای و دامپروری ، توسعه جاده های ارتباطی ، پرداخت تسهیلات به صنایع تبدیلی کشاورزی ، احداث دانشگاه دولتی ، احداث واحدهای صنعتی با مشارکت دولت ، توسعه باغات شهرستان و ….. تعهد میدهم که طی 10 سال آینده اقتصاد شهرستان کوهدشت 10 برابر رشد نماید .
سپس وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات از مردم لرستان بعنوان استوانه های نظام در مقاطع حساس تاریخی نام برد و گفت : حضور گسترده و موثر مردم لرستان در تمام مقاطع انقلاب اسلامی همیشه قوت قلبی برای نظام مقدس انقلاب اسلامی بوده است ، نه تنها نظام هیچگاه هیچ دغدغه ای از بابت مردم این استان نداشته بلکه در تمام مقاطع حساس تاریخی ، مردم غیرتمند و شجاع این استان بعنوان استوانه های نظام در حمایت و پشتیبانی از آن نقش خود را ایفا نموده اند .
وی افزود : جا دارد از حضور گسترده و دشمن شکن مردم کوهدشت در 22 بهمن امسال در کنار سایر شهرها و استانها تشکر نمائیم که با این حضور مجدداً با مقام معظم رهبری تجدید بیعت نمودند و به دنیا نشان دادند ، این نظام پس از 32 سال همچنان شاداب ، زنده و بالنده و مهم تر از همه در خط ولایت و پشت سر رهبر انقلاب اسلامی به حمایت و پشتیبانی موثر شان از انقلاب ادامه می دهند .
دکتر تقی پور افزود : استان لرستان و شهرستان کوهدشت مهد تمدن و میراث بزرگ تاریخی کشور ماست ، در دوره های قبل از تاریخ ، تمدنهای اولیه بشری از این منطقه آغاز شده است .
وی تاکید نمود : امروز آثار این تمدن در تاریخ کشور مان و کشورهای منطقه و سایر ملتها مشهود است ، طبیعتاً این استعداد و ظرفیت و این قابلیتهای بالا از تمدن و مدنیت ، آثار خود را بر نسل هایی که در این آب و خاک بوجود آمده اند برجا گذاشته است .
نماینده ویژه رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت های بالای فرهنگی استان لرستان و شهرستان کوهدشت گفت : استان لرستان به لحاظ فرهنگی از استانهای کم مشکل کشور است و این شهرستان ( کوهدشت ) در این حوزه در کشور نمونه است و امیدواریم این ظرفیت با حمایت دولت تقویت وبه سایر استانها و شهرستانهای کشور منتقل شود .
وی با اشاره به بیداری اسلامی منطقه خاور میانه گفت : پس از 32 سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و علیرغم تمام کارشکنی های نظام سلطه و مافیای صهیونیستی ، امروز آثار و برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در بیداری اسلامی و خیزشی که در منطقه ایجاد شده کاملاً مشهود و ملموس است . وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، تهاجم فرهنگی و جنگ نرم را مهم ترین حربه دشمن برعلیه نظام و انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد : تهاجم فرهنگی و جنگ نرم حربه اصلی دشمنان برعلیه انقلاب اسلامی است که از صدر اسلام آغاز گردیده ، اما ملت ایران با آگاهی و بیداری بالا این حرکت را شناخته اند ، ایشان با اشاره به فتنه هایاخیر و غائله 25بهمن ماه 89 گفت : بعد از حضور پرشور و گسترده مردم در راهپیمایی یوم ا… 22 بهمن ، برای اینکه همخوانی و پکپارچگی حاکم بر کشور و همچنین همخوانی حرکتهای منطقه با انقلاب اسلامی کمرنگ شود عده ای منحرف و محدود تلاش نمودند تاآخرین خوش خدمتی خویش را در همراهی با استکبار جهانی بمنظور شکستن ابهت نظام بعمل اورند غافل از اینکه اقتدار نظام به گونه ای است که این حرکات مذبوحانه به راحتی مهار خواهند شد .
نماینده ویژه رئیس جمهور در ادامه با ابلاغ سلام گرم و صمیمانه ریاست محترم جمهوری به مردم کوهدشت ، سفرهای استانی را مکانیسم مکملی برای توسعه کشور ذکر نمود و گفت: سفرهای استانی جایگزین سیستم مدیریت و برنامه ریزی کشوری نیست بلکه این سفرها یک مکانیسم مکمل است تا از نزدیک صحت و درستی برنامه ریزی ها را مورد ارزیابی قرار دهد ، وی افزود : این سفرها مکانیسمی مکمل و پیشرفته در اداره امور کشور است که اطلاعات و دانش دولت را بمنظور رفع مشکلات ارتقاء می دهد .
دکتر تقی پور ریشه بسیاری از مشکلات و محرومیت های شهرستان کوهدشت را تاریخی دانست و تصریح نمود : به برکت انقلاب اسلامی ایران بسیاری از مشکلات تغییر کرده است و باید تلاش شود محرومیت های شهرستان زدوده شود . وی افزود در دولت عدالت محور تلاش می شود تا اعتبارات به سمت مناطق توسعه نیافته و محروم سوق یابد ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طرح هدفمندی یارانه ها را یک تحول بزرگ اقتصادی خواند و گفت : آینده کشور به اجرای درست این طرح بستگی دارد و استان لرستان از استانهایی است که انشاء ا… چهره آن با هدفمندی یارانه ها ، تغیر خواهد کرد ، وی تصریح کرد : با اجرای این طرح اقتصاد کشور با شتاب و جنبش بیشتری در حال حرکت است ، اثرات حذف یارانه ها کمترین اثر سوء را تا به حال نداشته و هرگونه نقصی باید توسط مدیران شناسایی و مدیریت شود .
ایشان پیشرفت های جمهوری اسلامی را در تمامی حوزه ها ، مهم ترین عامل نگرانی دشمنان از انقلاب اسلامی دانست و گفت : آنان فکر می کردند درصورت خروج مستشاران آمریکایی ، ما برای اداره روزمره کشور باید از گرسنگی بمیریم ، اما امروز نه تنها این اتفاق نیفتاده است بلکه در بسیاری از حوزه ها (رتبه 8 انرژی هسته ای در دنیا ، رتبه 8 پرتاب ماهواره ، رتبه 7 نانو تکنولوژی و …. ) پیشرفت نموده ایم ، نگرانی آنها این است اگر این کشور با این مشخصات الگو شود دیگر آینده دنیا در انحصار انها نخواهد بود ، وی افزود : همه حرکتهای الهی ریشه در یک حرکت واحد دارد و یک استراتژی واحد و آن هم حرکت به طرف حکومت واحد جهانی و اماده کردن شرایط برای تحویل انقلاب اسلامی به صاحب اصلی آن با عضویت بسیاری از کشورهای اسلامی منطقه است .
وزیر محترم ارتباطات و فناوری پس از افتتاح سالن ورزشی منطقه تازه آباد با اعتبار 5/3 میلیارد ریال و کشتارگاه صنعتی دام گلبهار با اعتبار 21 میلیارد ریال با بدرقه فرماندار ، نماینده و امام جمعه شهرستان ، کوهدشت را به مقصد خرم آباد ترک نمــود
ایرج رحمانپور |
هفت چین یا هفت سین…
ایرج رحمانپور: هر سال که در اواخر اسفندماه “کلهباد” بر در و دیوار میکوبد و آرام آرام بوی بهار میرسد برپا دارندگان آیین شکوهمند نوروزی به فکر مهیا کردن سفرهی «عید» خود میافتند. از معروفترین و فراگیرترین آیینها در ارتباط یا چیدن سفره تهیهی هفتسین است. این روش آنچنان جا افتاده که هفتسین نام سفرهی عید هم شدهاست. این رسم به این شکل به اجرا درمیآید که هفت واژه که ابتدای آنها با حرف سین شروع میشود در سفره میچینند به پاسداشت بهاران در کنار سبزیهای از قبل آماده شده قرار میدهند. هرچند سالها از همهگیر شدن این رسم میگذرد و حداقل تا عمر نگارنده قد میدهد در بر همین پاشنه میچرخد و سالهاست به شوق پیدا کردن هفتسین، هر کس دست به ابتکاری تازه میزند و به سلیقهی خود، سلامتی و سعادت و سربلندی و… را هم در ردیف سینها میآورد و تقریباً امری جاافتاده و پذیرفته شدهاست. اما در جواب سؤالی که سالها نگارنده را به خود مشغول داشته و همچنان به قوت خود باقی است با نوشتن این مطلب با همهی احترام و اعتباری که برای امور پذیرفته شده نزد همگان قایل هستم، بیفایده ندیدم آنچه به نظرم میرسد با شما خوانندگان سیمره هم در میان بگذارم. خلاصهنویسی کلمات، اختصارنویسی، تلخیص همه و همه امری جدید و مربوط به قرنهای اخیر زندگی بشری است، یعنی آنچه امروز به عنوان «سرواژه» مطرح است، حاصل فراگیر شدن سطح سواد و آگاهی ابتدا در جوامع غربی و آهسته آهسته در سایر حوزههای فرهنگی است، سوءتفاهم پیش نیاید که گویا معتقدم منشأ و کانون آگاهی غرب بوده بلکه به دنبال افول برخی فرهنگهای برتر، رشد شتابنده علوم و فنون به صورت امروزی در غرب اتفاق افتاد. خلاصهنویسی واژهها در گذشتههای بسیار دور که صحبت از هزاران سال در بین است نه ممکن بودهاست و نه معمول. چرا که در گذشتههای دیر و دور سواد امری قدسی و در اختیار عدهای محدود بوده و کاربردی بسیار محدودتر از آنچه امروز دارد، داشتهاست. هرگز ممکن نبود بدون داشتن ارتباط گسترده که امروز به مدد رسانهها به دست آمده و عمومی نبودن سطح سواد و آگاهی به توسط کاربرد «سرواژه» مفهومی بزرگتر را القا کرد این امور کاملاً آکادمیک، امروزی و محصول سطح گستردهی آگاهی و وقوف و اشراف عمومی بر رموز و نشانههاست. راستش را بخواهید به قول دوستی، این امور ابتدا به صورت رموز نظامی در ارتش آمریکا باب شدهبود و بعداً به سایر حوزهها تسری پیدا کرد. بسیار بعید به نظر می رسد که در هزاران سال پیش برداشتن حرف اول واژهها مرسوم بودهباشد و اساساً همه میدانند الفبا از اختراعات اخیر بشر و تکامل یافته اشکال ابتدایی خطوط نشانهمحور گذشتگان است. خلاصهی مطلب اینکه، خلاصهشدههایی مثل یونسکو، سیا، یوانun و خلاصهی حسابهای بانکی ایرانی مثل سیبا، همه امروزی و در شرایطی باب شدهاند که بشر آگاه امروزی به یک اشاره درمییابد که جریان از چه قرار است. از طرفی حرف «سین» یکی از حروف الفبای عربی است که داستان ورود آن به زبان فارسی را همه بهتر از من میدانند و نیز میدانند که درایران مبتکر نوروز بسیار پیشتر این آیین برپا داشته میشد و بیشک رسوماتی که داشته عمری دیرسالتر از ورود حرف «سین» به حوزهی زبان فارسی داشتهاست. پس حکایت هفتسین چه میتواند باشد؟ به نظر نگارنده و به شهادت نمونههای بسیار موجود «سین» عربی شدهی «چین» فارسی است، یعنی آنچه معمول بوده باید هفتچین بودهباشد که احتمال ایرانی بودن و دیرین بودن آن منطقیتر به نظر میرسد. اگر بپذیریم که به جای هفت سین- هفت چین معمول بودهاست دو احتمال بسیار قوی وجود دارد. -1اگر چین را به معنای چیدن و چیدمان یا چینش بگیریم، ایرانیان سفرهی نوروزی خود را با هفت نماد میآراستند بودن اینکه حروف به کار رفته در آن نمادها نقشی در انتخاب آنها داشتهباشد، تنها به دلیل مقدس بدون عدد هفت نزد ایرانیان به تعداد هفت امشاسپند، هفت نمونه و نشانه که شاید هر یک خود جنبهای آیینی و قدسی داشتهاند بر سفره چیده میشد یعنی به دلیل وجود هفت عنصر به سفره آن را هفتچین یا هفتگانه چیده شده میخواندند. احتمال دوم که به نظر نگارنده باید به روحیات ایرانی نزدیکتر باشد، باید به قرار زیر بودهباشد. در گویش ایرانی پهلوی و گویش فعلی مردم زاگرس «چین» با یای مجهول به معنای تخمه، نژاد و برداشت محصول به کار میرود، که البته برداشت محصول نیز یعنی برداشت یک تخمه و نژاد. به طور کلی معنای تخمه و نژاد فراگیرترین معنای «چین» است. البته معنای دیگر «چین»cin- ciyen، مایه و یا مقدار ماستی بود که به شیر زده میشد تا تبدیل به ماست شود که مقداری در تلفظ متفاوت است. به هر حال اگر «چین» را به مفهوم تخمه، نژاده به کار بریم مثل زمانی که مردم میگویند این چین یعنی این نسل خوب بود یا بد. ایرانیان از هفت تخمه گیاهی مخصوصاً نوع خوراکی آن را در اواخر اسفند کشت میکردند و سبزینگی آنان را آذین سفرهی نوروز خود میکردند. زمانی این فکر خود را با یکی از اساتید دانشگاه تهران در میان گذاشتم ضمن تأیید آن به یاد میآوردند که در تخت جمشید هفت حوضچه بودهاست که کسی پی به علت وجود آنها نبرده است و احتمال میدادند همین امر اگر کشت هفت تخمه در مقیاس بزرگتر د ردربارها مرسوم بوده و درواقع نوعی آزمایشگاه کشاورزی بوده که بعد از رشد حوضچهها و خوب یا بد شدن محصول سعی میکردند نوعی کشت را در آن سال گسترش دهند یا برعکس کمتر کشت کنند. مقدس بودن کشت و کار در ایران و پیوند ناگسستنی کار و آیین در هزارههای دور نگارنده را بر این گمان بیشتر راه مینماید و فکر میکنم سبزهی باقیمانده بر سفرههای نوروز «سین» اول و آخر سفرهی ایرانی بوده ولی در هفت ظرف از هفت تخمه، از هفت «چین». بیآنکه ادعای نوشته شده را بیهیچ کم و کاستی بدانم و از حدس و گمانه پا فراتر گذارم کمترین اثر این گونه نوشتار، دقت بیشتر و بازگذاردن در پژوهش برای علاقهمندان خواهد بود. به امید پیروزی نوروزتان هر روزتان نوروز.
در فرهنگ و سنن هر قوم و ملتی آیینی وجود دارد که ریشه تاریخی و فرهنگی دارد و جلوه ای از باورهای آن قوم و ملت را به تصویر می کشد؛ یکی از آیین ها که در ادب فارسی و در شعر شاعران به آن پرداخته شده، نوروز است.در این گزارش سعی شده است، مفهوم نوروز، دلیل پرداخت شاعران و کم رنگ شدن این آیین در شعر معاصر از نگاه استادان زبان و ادب فارسی مورد بررسی قرار گیرد.یک مدرس مرکز تربیت معلم امام محمدباقر(ع) با بیان این که پیدایش نوروز در متون تاریخی و ادبی ذکر شده است می گوید: به عنوان مثال فردوسی در شاهنامه برپایی عید نوروز را به زمان پادشاهی جمشید نسبت می دهد هم چنان که در اشعارش پیداست:
جهان انجمن شد بر تخت اوی
از آن بر شده فرح بخت اوی
سر سال نو هرمز فرودین
به آسوده از رنج تن، دل زکین
به جمشید بر گوهر افشاندند
مر آن روز را روز نو خواندند
خلیل حاتمی می افزاید: این وجه تسمیه نوروز در شاهنامه است. ابوریحان نیز نوروز را به جمشید نسبت داده و بیان کرده است که جمشید جشن نوروز را به شکرانه این که خداوند گرما و سرما، بیماری و مرگ را از مردان گرفت، برگزار کرد. برخی نیز معتقدند که خداوند آفرینش را با نوروز آغاز کرده است.وی می افزاید: با این تعریف در تاریخ اسطوره ای و باورهای ملی، لحظه آفرینش نخستین روز خلقت، روز اورمزد، روز اهورایی و روز نوروز است.وی می گوید: به همین دلیل است که نخستین روز فروردین را هورمزد نام داده اند و از نظر شاعران این روز افسانه ای زیباست.وی تصریح می کند: شعرا معتقدند روزی که خدا آفرینش جهان را آغاز کرده آن روز، روز عید نوروز است.این کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی می گوید: شعرایی چون حافظ، سعدی، فرخی، مولانا، منوچهری دامغانی و … به آغاز بهار و روز نوروز در اشعار خود اشاره کرده اند. حاتمی اظهار می دارد: فرخی سیستانی در قسمتی از ترجیع بند خود درباره بهار به نوروز می اندیشد و به درک زیبایی های طبیعت می پردازد و مردم را به زیبایی شناسی طبیعت دعوت می کند نمونه ای از شعر او را می خوانیم:
بهار امسال پنداری همی خوشتر ز باد آید
از این خوشتر شود فردا که خسرو از شکار آید
بدین شایستگی جشنی، بدین بایستگی روزی
ملک را در جهان هر روز جشنی باد و نوروزی
وی می افزاید: شاعران با تمام فصل ها درآمیختند اما به دلیل زیبایی، نوشدن و یادآوری روز رستاخیز و معاد، به بهار و نوروز بیشتر پرداخته اند.وی بیان می کند: پرداختن به نوروز و بهار علاوه بر درک زیبایی که جلوه ای از جمال الهی است، برای عارفان بسیار حیرت انگیز و فصل شادی و انبساط خاطر است.وی با اشاره به این که شاعران بسیاری هم چون حکیم عمر خیام، قاآنی، ملک الشعرای بهار و میرزاده عشقی به نوروز پرداخته اند اظهار می دارد: عمر خیام و میرزاده عشقی در نوروزنامه های خود به وصف نوروز پرداخته اند و قاآنی نیز علاوه بر نوروز به هفت سین نیز در اشعار خود اشاره کرده است.
سین ساغر بس بود ما را در این نوروز روز
گو نباشد هفت سین رندان درد آشام را
وی می گوید: بنابراین عید نوروز در نظر ایرانیان لحظه زایش و رویش است. حاتمی تصریح می کند: افراد حتی اگر ماتم زده باشند این آیین را بر سر آرامگاه عزیزانشان با سبزه، شیرینی و روشنی شمع برپا می کنند.وی اضافه می کند: این امر خود نشان از عمیق بودن باورهای ملی ایرانیان است که می خواهند دوام راستین فرهنگ خود را با پاس داشت جشن نوروز بر صحیفه عالم ثبت کنند.وی درباره پرداخت کم شاعران معاصر به آیین عید و نوروز اظهار می دارد: در شعر معاصر نمادهایی که در ذهن شاعر بیشتر جولان می دهد، نمادهایی از قبیل جهان شناسی، فلسفه وجود، روان کاوی، شناخت شناسی، مسائل سیاسی و اجتماعی است و گاهی هم به آیین های ملی و مذهبی اشاره دارد.وی اضافه می کند: در شعر معاصر از نوروز به عنوان روز دگردیسی، روز پوست انداختن، عوض شدن انسان ها یاد شده است.وی تصریح می کند: بنابراین باید گفت نوع نگاه شاعران امروز با گذشتگان فرق کرده است. در اشعار معاصر نیز به بهار اشاره شده است چنان که شاملو، فروغ، نیما و اخوان ثالث به آن پرداخته اند و ما آن ها را بیگانه با بهار نمی بینیم.یک کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی نیز با بیان این که نوروز با مفاهیمی چون زندگی جدید، روز نو، آرمان، جشن ملی و رویکرد نوین در زندگی فردی و اجتماعی انسان تعبیر می شود، می گوید: نوروز که با طبیعت و دیگر پدیده های آفرینش در چرخه زندگی و حیات همراه است نقطه تعادل وجود و آفرینش است. حسن اسعدی دلیل پرداخت شاعران به نوروز را در اشعارشان ایجاد تغییر، نگرش های نو، زیبایی و بزرگ داشت فرهنگ ملی و ایرانی بیان می کند و می افزاید: شاعران نوروز را در مفاهیم آرمانی خود برای تشویق و ترغیب انسان ها به نگرش و تفکرات نو، دوری از کهنگی و رکود و ایجاد حرکت و پویایی و تلاش به کارگرفته اند.وی با بیان این که بیشترین طبیعت گرایی و پرداختن به بهار و نوروز را می توان در اشعار شاعران عهد سامانی و اوایل دوره سبک خراسانی هم چون رودکی، فرخی سیستانی، عنصری، منوچهری دامغانی و … دید، اظهار می دارد: اخوان ثالث، سهراب سپهری و … از جمله شاعران معاصر هستند که به نوروز در قالب مفاهیم نو شدن، آفرینش جدید، تعادل در خلقت، زیبایی و حرکت جدید پرداختند.استاد دانشگاه آزاد اسلامی شیروان نیز با بیان این که نوروز در واقع به جشن آغاز سال اطلاق می شود، می گوید: در زبان عربی به شکل پهلوی نوگ روز و در فارسی نوروز که معرب آن فیروز است، به کار رفته است. حسین اصغری می افزاید: درباره وجه تسمیه نوروز نیز در کتاب التفهیم ابوریحان بیرونی چنین آمده است که نوروز، نخستین روز از ماه فروردین است از آن روز تا 5 روز پس از آن جشن برپا می کردند و پادشاهان به حقوق اطرافیان، مردم و بزرگان رسیدگی می کردند.وی تصریح می کند: در ایران قدیم نیز اول فروردین را وقت نزول فروهرها (فرشتگان) از آسمان می دانستند و جشن فروردگان برپا می کردند. وی اظهار می دارد: نوروز را می توان در اشعار شاعرانی چون منوچهری، مسعود سعد، نظامی انوری و … یافت.استاد زبان و ادبیات فارسی و دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد نیز با بیان این که جشن و شادی در سده های پیشین در میان ایرانیان نمودهای برجسته ای داشته است، به گونه ای که پیدایش جشن نوروز را به جمشید پادشاه اساطیری ایران نسبت داده اند، می گوید: از آن جایی که جشن نوروز، جشن رستاخیز طبیعت، تجدید زندگی و مایه نشاط و پویایی و شادابی است شاعران برجسته ایران به عید، بهار و طبیعت توجه ویژه ای داشته اند.جلیل مسعودی فرد می افزاید: از آغاز شعر فارسی شاعرانی هم چون رودکی، منوچهری و … به طبیعت نگاهی هنری افکنده اند و تصاویر زیبایی از فصل بهار در شعر آن ها انعکاس یافته است.وی تصریح می کند: حتی شاعر عارفی هم چون مولانا که بیشتر در عوالم روحانی خود مستغرق بود در غزلی خود را به عید نو شبیه می کند که آمده است تا قفل زندان را بشکند و همه جهان و جهانیان را از غم آزاد سازد.
باز آمدم چو عید نو تا قفل زندان بشکنم
وین چرخ مردم خوار را چنگال و دندان بشکنم
&&&&&&
سفر آینده ی رئیس جمهور را به لرستان می توان از جهاتی بررسی کرد. اگرچه در دوره های گذشته دیگر رئیس جمهورها به لرستان سفر کرده اند و نمایندگان دوره های قبل به فراخور توانایی، درک و دلسوزی شان نیمچه تلاش هایی در راستای جذب اعتبارات داشته اند که از آن میان نماینده ی درویش مسلک شهرستان شاید بیش تر از دیگران توانست توبره ی درویش شهر را از بیت المال پرکند. مابقی را که همه می دانند و می دانیم. به هر جهت آن دوره ها هرچه بود گذشت اما این سفر:
1- شاید این هم خوانی و هم جناحی نماینده ی شهرستان و دولت دیگر تکرار نشود؛ یعنی زمینه ای فراهم است که نماینده و مسؤولان ارشد راحت تر می توانند کنار رئیس جمهور نشسته و دست در جیب تصمیمات و اعتبارات او ببرند. همان تفاهمی که در بعضی دوره ها نبودش بهانه ای می شد برای نمایندگان که :” ای آقا چکار کنیم هواپیمای دولت بر باند ما فرود نمی آید.”
2- احتمال این که در آینده رئیس جمهور دست به جیبی مانند آقای احمدی نژاد بر بال سفرهای استانی طیران و سیران کند بسیار کم است. رئیس جمهوری که در هر سفر صدها مصوبه را ، بنری می کند آویخته بر دل های مردم که ساعت ها و ماه ها بهانه ی دلخوشی و سرزندگی شان باشد که اگر پی گیری های مجدانه و دلسوزانه ی نمایندگان و مسئولان چاشنی آن بشود، سفره ی پیشرفت را رنگین تر و خوش طعم تر می کند. همان چیزی که نبودش طی دو سفر قبلی در لرستان باعث عقب ماندگی بیش از پیش مردمی شد که مدام دست های خالی و پینه بسته شان در سیاهی و تاریکی دود و دم میدان های پایتخت پی چیزی می گردد که در دیار خویش راحت تر می توان یافت!
3- هرچند سفر سوم ریاست جمهوری به استان ها ، بیش تر به حل مشکلات فرهنگی اختصاص داده شده است، اما با توجه به اذعان شخص رئیس جمهور در سفر قبلی مبنی بر عدم اقدام و انجام اکثر مصوبات قبلی دولت – تا جایی که در جلسه ی استانی هیئت دولت از تمامی افراد و عوامل ، از سر تا پا از زبان احمدی نژاد تشکر تراوید الا از استاندار- شاید بشود کپی برابر با اصل یا کم رنگی از طرح های صنعتی و کشاورزی سایر استان ها را در پوشه ی نسبتا خالی استان قرار داد. پوشه ای که مدام در میان نمایندگان و استانداران و مسئولان دست به دست که نه بغل به بغل می گردد و این به استانداری رسیده است که می تواند ده مرده حلاج باشد و حلال.
4- در مجموع با توجه به آن چه در بالا ذکر شد و با توجه به جایگاه نماینده ی شهرستان کوهدشت بر مسند ریاست کمیسیون قضایی مجلس، بر اوست که با جدیت تمام دولت را مجاب کند بندی از غزلخوانی تقسیم توسعه ی مهرورزانه اش را در منطقه ی کوهدشت اجرا کند و برای آخرین تیرهای ترکش دولت خدمتگزار هدف گیری دقیق کند تا شاید از پس این همه سال کسالت انتظار و بی بهرگی، بر این بستر و کالبد سرشار از توانمندی های گوناگون، خون خس و ماسیده ی توسعه با تاپ تاپ طرحی و تصمیمی به حرکت در آید و رگ های خشکیده را خیس امیدواری کند.
5- بنا بر این باید این فرصت ها را خیلی جدی تر گرفت و علاوه بر عمران منطقه ، آن را به امتیازی تبدیل کرد که در دوره های بعدی ثانیه به ثانیه آن را در بوق های تبلیغاتی و رقابتی دمید! و گُراگر آن را به رخ مات شده ی مردم منطقه کشید. البته چنان امتیازی باید باشد که هرگاه یادش کنی بندبند وجودت را مجاب به بیعت مجدد کند.
شجاعانهترین 6 کلمهای که میتوان بیان کرد:
"من قبول میکنم که اشتباه کردم"
مهمترین 5 کلمهای که میتوانید به همکارانتان بگوئید:
"شما کار خوبی انجام دادهاید"
کار سازترین 4 کلمه قابل بیان به همکار:
"عقیده شما چه میباشد؟"
مؤثرترین 3 کلمه قابل بیان در محیط کار:
"من خواهش میکنم"
با ارزشترین کلمه در پاسخ همکاران:
"تشکر میکنم"
قویترین یک کلمه که در یک سازمان وجود دارد:
"ما"
کم ارزشترین یک کلمه موجود در محیط کاری:
"من"
بنام خدا
با سلام
چون که در استانه عید نوروز و رسیدن فصل بهار هستیم ضمن تبریک و آرزوی کامیابی می
خواهم بهار کوهدشت را توصیف کنم هر چند که کوهدشت وصف ناشدنی است.این مطلب را به این
خاطر می نویسم که متاسفانه مردم این دیار در فصل بهار که کوهدشت متجلی بهشت واقعی است
رو رها کرده اند و سر به کویر و یا جنگل های گنگ شمال گذاشته اند.کسانی که قلل سر به فلک
کشیده شیرز را رها کرده اند و به تپه های خاکی دیگر شهرها می روند و کلی کیف میکنند.با
افتخار می گویم که هیچ جا در سراسر ایران به زیبایی منطقه کاکیزه نیسست.هیچ کجای ایران
صفای پلکونه را ندارد .هیچ کجای ایران داوی رش (داود رشید )نمی شود .اری هیچ ابی به زلالی
اب قنات دالاو نمی شود ولی چه سود که باز هم گمراهانی ماوای خود را در جای دیگر جستجو
میکنند.لاله های واژگون دشت رومشگان همتا ندارد.دشت چار قلا(چهار قلعه )
را هیچگاه فراموش نمی کنم و ارامش خود را در جنگل های ناوه با هیچ چیزی عوض نمی کنم و..
راستی اصل مطلب از دستم در رفت که اگر راستشو بخواید اینا همش از عصبانیته.البته عصبانیتم
فقط متوجه همشهریانم نیست، از مسئولین نیز می باشد زیرا که تا زمانی تبلیغات نباشد هیچ کس
بهشت واقعی کوهدشت را نمی شناسد حتی همشهریانمان!!!
کوهدشت سرشار از منابع غنی طبیعی و باستانی می باشد.جالب توجه است که غار میرملاس
جزء معدود غارهایی است که در جهان دارای نقاشی های رنگی است ،قلعه منیژه که مربوط به
دوران ساسانی است،منطقه سوردم یا همان سرخ دم بارها مورد کاوش قرار گرفته و منابع قیمتی
زیادی از ان استخراج شده است که ان اشیا گران بها الان در موزه های پارس و تهران نگهداری
می شوند.استی این را نیز بگویم که در پاریس یک موزه فقط به اشیا مفرغی کوهدشت اختصاص
دارد!!!از همه ی این ها بگذریم باز هم به طبیعت دوست داشتنی کوهدشت می رسیم طبیعتی که
مورد بی مهری خیلی ها قرار گرفته.جنگل های بلوران، باغ های حرین، چشمه ی گوگردی گراب
که در هر شهر دیگری باشد ده هاهزار تومان بلیط استفاده از ان را می گیرند و حق هم دارند چون
خاصیت های بی شماری دارد.کژینه،سر کن،زرده سوار و ده ها منطقه دیگر در کوهدشت فقط و
فقط بهشت را متجسم می کنند پس در ایام نوروز هم خمد در کوهدشت می مانیم و هم شما را به
این بهشت کوچک دعوت می کنیم.
(برای دیدن تصاویری از کوهدشت به بخش ادامه مطلب بروید)